Deelnemende klassen oogstten afgelopen weken lekkere gezonde groentes uit hun ‘Kasse-moestuin’; radijsjes, sla, rucola en spinazie bijvoorbeeld. Verder groeien nog de worteltjes, bietjes, peultjes, bonen en meer.
Dit voorjaar zijn 12 groepen met schooltuinieren gestart via het project 'Klasse Moestuin'. Met dit project kan een klas in één seizoen (of langer als ze dat willen!) eenvoudig en met plezier moestuinieren. De deelnemers konden meedoen aan een workshop en kregen per groep moestuinbakken, zaden,  pootgoed , gereedschappen en advies.
Lydia Veenstra van groep 4 van CNS De Vlinderboom: ‘Het project past goed bij onze school. Ik vind het belangrijk dat kinderen ontdekken waar hun eten vandaan komt. Dat zij zelf ervaren hoe uit een zaadje groente groeit is heel interessant voor de leerlingen. Regelmatig nam een leerling in de pauze een leerkracht mee naar de bakken om te laten zien hoe het ging. Het oogsten was helemaal geweldig; de energie die toen vrij kwam bij de kinderen verraste me!’
Karen van Velthuizen van de Rehobothschool: ‘Het moestuinieren was vanaf het begin heel populair bij onze leerlingen. Het zijn leerlingen van 13 ,14 jaar op het voortgezet speciaal onderwijs. Zij konden bijna alles zelf doen: van het in elkaar zetten van de moestuinbakken tot het zaaien, verzorgen en het oogsten. Elke week besteden we er een uurtje aandacht aan. Veel  leerlingen willen tussendoor ook even kijken bij de moestuin. En in de kookles bereiden we nu onze eigen groente!
Met alle deelnemers wordt het project nu geëvalueerd. Daarna bekijken we met gemeente Ede of we volgend jaar het project een vervolg kunnen geven.