Op 10 oktober is het Klimaatstraatfeest weer van start gegaan. Sluit ook aan in deze gezellige landelijke competitie in energiebesparing! Trommel een groep buren, collega’s of vrienden op en merk hoe leuk het kan zijn om samen te werken aan energiebesparing.

Vorig jaar heeft Wageningen het erg goed gedaan in de wedstrijd; toen wonnen de Kamperfoelielaan en Waterscouting Musinga Rijn de tweede prijs. Wie weet win jij met jouw groep het Klimaatstraatfeest van dit jaar! Het Groene Wiel biedt deelnemers ondersteuning.

Wat is het Klimaatstraatfeest?
Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie.
Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de website van het Klimaatstraatfeest. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een ledlamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.
De wedstrijd loop van 10 oktober 2016 t/m 31 maart 2017.  De groep die aan het einde de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest ter waarde van €5000,-. Ook de tweede en derde plaats winnen een feest.

Alleen als íedereen meedoet…
Om het klimaatprobleem tegen te gaan, moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Bregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: “Dat is mogelijk, maar alleen als íedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen heel hard nodig is, maar ook heel erg leuk kan zijn.”

Gemeente Wageningen geeft iedereen een voorsprong
De Gemeente Wageningen is wederom partner van het Klimaatstraatfeest. Deelnemers in Wageningen starten de competitie daarom met een voorsprong van 1.000 punten. Ook Het Groene Wiel draagt bij aan de competitie door de deelnemers met behulp van inspirerende activiteiten en bijeenkomsten te ondersteunen.

Het Groene Wiel
Het Groene Wiel vindt dat alle mensen recht hebben op natuur en een gezonde toekomst. Het Groene Wiel verzorgt educatie over natuur en milieu en laat jong en oud natuur beleven. Door mensen te inspireren met natuur, willen en kunnen zij bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Het Groene Wiel is een onderdeel van de landelijke stichting IVN. Meer informatie op www.groenewiel.nl en www.ivn.nl