Met het project 'Klasse Moestuin' kan een klas dit voorjaar (of langer) eenvoudig en met plezier moestuinieren. Deelname aan het project ‘Klasse Moestuin’ omvat onder andere advies, een workshop, handleiding en per school één materiaalpakket naar keuze uit: ‘Klasse Moestuin’ of  ‘kweekpakket voor de eigen schooltuin’.Inschrijving voor voorjaar 2016 is gesloten, 6 scholen doen met 12 groepen mee.
In de handleiding van het project Klasse Moestuin staan werkwijze en inhoud beschreven. Ook kunt u gebruik maken van het logboek voor je plantje.
Aanleiding: Visie FoodDe Visie Food van de gemeente Ede vormt de aanleiding voor het project  ‘Klasse Moestuin’. In 2015 is een motie aangenomen door de Edese gemeenteraad waarin staat dat vanaf 2020 elk kind in de gemeente Ede minimaal één jaar gebruik maakt van een schooltuin.In dit kader voert NME centrum Het Groene Wiel in opdracht van de gemeente het project ‘Klasse Moestuin’ uit.
Koppeling landelijke AH moestuintjes ActieLandelijk ondersteunt IVN de AH moestuintjesactie met educatie. Kijk eens op www.ivn.nl/moestuintje/