Twee Wageningse straten door naar finale HIER Klimaatstraatfeest!

Twee Wageningse straten door naar finale HIER Klimaatstraatfeest!

Wageningen, 8 maart 2017 – De Dolderstraat en de Virtuele Diaconale Straat Wageningen zijn door naar de finale van het HIER Klimaatstraatfeest en staan op dit moment in de top tien van de landelijke competitie. Dat betekent dat zij nog steeds kans maken op de hoofdprijs; een budget van €5.000 voor de straat.

Grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland
Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden Nederlanders met elkaar in actie om energie te besparen.

Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie strijden straten tegen elkaar, waaronder de Dolderstraat. In de groepencompetitie doen alle andere soorten groepen mee, bijvoorbeeld sportclubs, collega’s of vriendengroepen. Hieronder valt de Virtuele Diaconale Straat.

Dolderstraat en Virtuele Diaconale Straat
De Dolderstraat en de Virtuele Diaconale Straat uit Wageningen hebben zich de afgelopen maanden flink ingezet voor energiebesparing. Zo hebben bewoners bijvoorbeeld gloeilampen vervangen voor LED lampen, radiatorfolie aangebracht, een waterbesparende douchekop aangesloten, een klimaatbewust diner verzorgd en een bespaar-wedstrijd voor kinderen georganiseerd. Voor al deze activiteiten kregen deelnemers punten voor het Klimaatstraatfeest.

Op 17 maart doen deelnemers uit beide straten mee aan een mini duurzame huizenroute, welke IVN Het Groene Wiel speciaal voor deelnemers aan het klimaatstraatfeest heeft georganiseerd. Ook hiermee verdienen deelnemers punten.

De finale is aangebroken
Begin maart werd bepaald welke groepen door mochten naar de finale. Dit zijn de groepen met het hoogste puntenaantal. Gemeente Wageningen is trots op het feit dat er maar liefst twee groepen uit Wageningen in de landelijke top tien staan en door mogen naar de finale.

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “De finale van de negende editie van het Klimaatstraatfeest is aangebroken. Nu komt het er echt op aan want er kan nog van alles gebeuren! Om de spanning nog een beetje extra op te bouwen, is het scorebord vanaf nu tot de bekendmaking van de winnaars niet meer zichtbaar op de website.”

Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt. 

Gemeente Wageningen geeft deelnemers uit Wageningen een voorsprong
De Gemeente Wageningen is partner van het Klimaatstraatfeest. Deelnemers in Wageningen starten de competitie daarom met een voorsprong van 1.000 punten. Ook Het Groene Wiel draagt bij aan de competitie door de deelnemers met behulp van inspirerende activiteiten en bijeenkomsten de ondersteunen.

IVN Het Groene Wiel
IVN Het Groene Wiel vindt dat alle mensen recht hebben op natuur en een gezonde toekomst. Het Groene Wiel verzorgt educatie over natuur en milieu en laat jong en oud natuur beleven. Door mensen te inspireren met natuur, willen en kunnen zij bijdragen aan een duurzame leefomgeving. IVN Het Groene Wiel ondersteunt Wageningse deelnemers aan het Klimaatstraatfeest. Terug naar het overzicht