Leerlingen Pantarijn fietsen een mini duurzame huizenroute

Leerlingen Pantarijn fietsen een mini duurzame huizenroute

Vrijdag 27 januari ging een klas van Pantarijn op zoek naar antwoorden op de vraag: Hoe kun je in huis energie besparen? Elk groepje scholieren bezocht drie woningen.

Acht Wageningse koplopers op het gebied van duurzaam wonen stelden hun woning open voor een jong publiek onder het motto: “De jeugd is de toekomst”. Ook het gemeentehuis verzorgde rondleidingen voor groepjes scholieren.

De mini duurzame huizenroute is pilot-project van het Groene Wiel en de vaksectie Techniek van Pantarijn geïnspireerd op het landelijke initiatief:  www.duurzamehuizenroute.nl .

Technieklessen werden gekoppeld aan het thema duurzaamheid. Leerlingen ontwerpen in de technieklessen een “Huis van de Toekomst” en verwerken dit in een maquette. Dankzij de mini-duurzame huizenroute konden zij de duurzame maatregelen in het echt gaan bekijken en in gesprek gaan met de bewoners.

In februari verwerken de scholieren hun ervaringen in presentaties. Met alle tips in hun hoofd gaan de leerlingen vervolgens thuis aan de slag. Ze bekijken in hun eigen woning of er iets te verbeteren valt op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Terug naar het overzicht